May 2019: Prize Quiz

Guest edited by Alex Knibbs, Division G Director

Instructions

  • Email completed crossword to daniel.PR_Manager_D71@sandars.org.uk by Friday 28th June 2019
  • All correct answers will be entered in a prize draw. Winners and Answers will be published in the Late June Edition

Win Mini Notebook and Pen Set

Item 6850K

As Toastmasters we hear quite a lot about rhetorical devices (did you know you can even obtain a Master’s degree in Rhetoric?)

The quiz below focusses on a range of rhetorical devices. The first two clues are straightforward cryptic clues; for the rest I provide actual examples of each rhetorical device.

Rationale I’ll amend for rhetorical device (12)

A

L

E

R

T

N

Pear moth squashed for figure of speech (8)

E

T

P

O

R

‘Nice to see you, to see you, nice’ is an example of this type of rhetorical instrument (8)

C

I

S

U

S

ML King’s “I have a dream … “speech made great use of this technique (8)

A

A

O

R

‘I’ve told you a million times not to exaggerate’ is an example of this rhetorical instrument (9)

H

E

R

L

Cuckoo, woof woof and screech are examples of (12)

O

M

T

P

A

‘He was as graceful as a fridge falling down a flight of stairs’, is an example of … (6)

I

I

L

Kate and Sidney … not steak and kidney!, is an example of a … (10)

S

O

O

R

M

Education, education, education (8)

T

I

O

O

N

An understatement in which an affirmative is expressed by negating its opposite is the definition of this rhetorical instrument e.g. ‘I was not a little upset’ (8)

L

T

O

S

Solve each clue and then rearrange all the letters in the green shaded squares to reveal the name of the US city where the very first Toastmasters meeting was held in 1924

Answers to April Newsletter Quiz

With the distraction of the District conference the quiz setter Elizabeth Jordan beat the District with no completely correct submissions.

1.    Engaging ……. is the name of new Pathways path that was introduced in February 2019? Answer: Humour (6)

2.    The month in 2018 in which Pathways was rolled out in Region 11, including D71. Answer: March (5)

3.    The number of semi-finals that will be held at the D71 Norwich conference? Answer: Eight (5)

4.    The D-Day ……. are the special Guest Act appearing at the Norwich Conference? Answer: Darlings (8)

5.    Lark Doley has declared this Toastmaster Year, The Year of the …… Answer: Wow (3)

6.    The 2018–2019 International Speech Contest is the first to include ……….. quarterfinals. Answer = Region (6)

7.    One job of the Base Camp Manager is to ……… level completion. Answer: Verify (6)

8.    One of the four Toastmasters Core Values. Answer: Excellence (10)

9.    The number of paths now available in Pathways. Answer: Eleven (11)

#WeAreToastmasters

Social tagging: >

Comments are closed.